designwand met verlichting slaapkamer
megaleio beeldmerk2

Designwanden & decoratieve muren

Wilt u echt iets uniek toevoegen aan uw interieur? Maak uw voorzetwand dan dé eyecatcher van uw woning of bedrijf door er een 3-dimensionale wand van te maken.

Megaleio is gespecialiseerd in decoratieve afbouw zoals design voorzetwanden. Een 3D wand met verlichting maakt de ruimte spannender, trekt de aandacht en geeft uw interieur echt iets unieks.

Decoratieve & functionele wanden

U kunt voor ieder soort decoratieve of functionele muur bij ons terecht. Dat kan een geheel decoratieve voorzetwand met verlichting zijn, maar ook een functionele designwand zoals een ombouw van uw koelkast, een wand met nissen, cinewalls of wanden die onderdeel worden van de interieurarchitectuur.

designwanden voor hotels woningen en bedrijven met vlakken en ledverlichting decoratieve afbouw

Designwanden voor woningen, bedrijven & hotels

Megaleio werkt voor particuliere en zakelijke klanten. Designwanden of ‘featured walls’ hebben voor iedere type klant een andere betekenis. De decoratieve wand die we voor deze hotelkamer maakten verwachten we niet snel bij iemand thuis te maken.

Maar het laat wel goed zien wat de mogelijkheden zijn voor wie iets unieks in huis wil. Nagenoeg alles.

Heeft u een idee voor designwand gezien, bent u zelf architect en op zoek naar een uitvoerende aannemer voor de afbouw, of heeft u een muur waar u zelf nog niet van weet wat u ermee wilt doen? Neem dan contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag.

Contact opnemen

Functioneel design met licht

Vaak worden decoratieve wanden aangevuld met ledverlichting. Verlichting benadrukt de diepte die u met een decoratieve muur wilt bereiken. Of het maakt de wanden naast accentmuren juist functioneel.

Voor de doorloop bij dit bedrijfspand maakten we deze voorzetpilaren met plafonds. Naast designelementen voor de anders saaie stenen muur, is de hal nu goed verlicht en begeleidt het de bezoekers door de hal.

Licht kan in designwanden zowel functioneel als decoratief worden toepast.

designverlichtingswanden hal bedrijf designwand voor bedrijf
decoratieve muur in huis met ronde vorm en 3 nissen

Designwand met decoratieve nissen

Nissen in een muur hoeven niet altijd rechthoekig te zijn. Een design met ronde vormen geeft een speels ontwerp en breekt het lijnenspel. Toen we deze wand mochten maken wilde de klant graag zo’n ronde vorm, gecombineerd met verlichting uit alle ‘hoeken’. 

In de nissen die u ernaast ziet werkten we met glazen voorzetdeurtjes.

functionele wand met nissen in keuken

Ombouw koelkast maken

Een ombouw voor een koelkast is in essentie een functionele wand. Megaleio maakte voor deze klassieke keuken een nieuwe wand die de keuken afscheidt van de bergingsruimte erachter. Naast de nis voor de koelkast die langs de achterzijde bereikbaar is, werd de wand voorzien van 4 nissen afgewerkt met eikenhouten legplanken.

Door het geheel uit te voeren in hetzelfde stucwerk als de rest van de woning is deze nieuwe wand onderdeel geworden van de woning waardoor de koelkast volledig geïntegreerd lijkt in de muur.

decoratieve wanden muur met geometrisch ontwerp

Over Megaleio designwanden

Regelen jullie alles voor mij?

Wat wij regelen is geheel aan u. Wilt u dat wij alles voor u regelen? Dan doen we dat. Wilt u dat we werken met al aangekochte materialen, dan kan dat ook. Megaleio werkt zoals u dat prettig vindt.

Ontwerpen jullie de designwand op maat?

Het ontwerp van uw muur kunnen we samen met u maken aan de hand van uw wensen. Als u al een idee gezien heeft dat u zou willen, dan kan dat ook. In dat geval maken we deze 1 op 1 voor u na, of passen samen met u het ontwerp aan zodat deze perfect past bij uw woning of de wensen die u heeft.

Hoe maken jullie decoratieve wanden?

We kunnen de wand van ieder geschikt materiaal maken. In de regel zijn muren vaak gemaakt met gips en stucwerk. Maar we werken ook met MDF, HDF, HPL zoals geborsteld eiken, massief hout, edelmetalen en frames van hout of metalstuds.

Wordt mijn designmuur kant en klaar opgeleverd?

Zeker, we maken uw nieuwe wand volledig op maat en werken deze af zoals u de wand graag wilt hebben. Iedere soort afwerking is daarbij mogelijk. Voorbeelden zijn schilderwerk, stucwerk, behang, wrapfolie, fineer of leer.

Komen jullie ook alles inmeten?

Ja, dit is een essentiële stap. Door zelf in te komen meten kunnen we de situatie beoordelen en zien of er zaken zijn waar we rekening mee moeten houden in het ontwerp of tijdens de uitvoering op locatie. Zo voorkomen we verrassingen achteraf.

Wat kost een designwand op maat?

De prijs van een designwand is volledig afhankelijk van uw wensen. Van materiaalgebruik tot de moeilijkheidsgraad en van afmeting tot afwerking. Als u wilt weten wat uw wand kost om te laten maken, vraag dan een vrijblijvende richtprijs aan.

Sluiten jullie ook de elektra aan?

Megaleio werkt met ervaren en erkende elektriciens. We kunnen dus niet alleen de elektra in de wand zelf aanleggen, maar als dat nodig is ook elektra in uw woning aanleggen naar uw nieuwe wand.

Waar kan ik inspiratie opdoen voor designwanden?

We hebben op deze pagina al een en ander laten zien. Maar voor inspiratie gaat er weinig boven Pinterest. Bijvoorbeeld dit bord over feature walls geeft inspiratie van over heel de wereld. Van simpel to high-end featured walls. Heeft u iets gezien dat u mooi vindt? Stuur de foto dan mee bij uw prijsindicatie aanvraag.

Contact & prijsindicatie

Heeft u interesse om een wand op maat te laten maken? Neem dan contact met ons op. We zijn benieuwd naar uw ideeën. Wilt u liever een prijsindicatie? Gebruik dan onze prijsindicatie. We bekijken uw design en geven u een vrijblijvende indicatie van de kosten.
Contact opnemen